شبهات و سوالاتگاه نوشتمقالات
موضوعات داغ

کتاب رفیق آیت الله بزرگترین گزافه گوی تاریخ؛ نقدی منطقی بر این کتاب

نقدی منطقی و مروری بر کتاب و نویسنده آن

نقدی منطقی و مروری بر کتاب و نویسنده آن؛ کتاب رفیق آیت الله یک کتاب با زمینه ی سیاسی ، تاریخی به نویسندگی امیر عباس فخرآور میباشد که از فعالان سیاسی و اپوزیسیون جمهوری اسلامی ایران در آمریکا نوشته شده است.

در این مقاله می خواهیم این کتاب را نقدی منطقی و بدور از استناد های پوچ و متعصبانه کنیم؛

 

1.نقدی فنی بر کتاب رفیق آیت الله؛ آیا نوشتن کتاب سخت است؟

اصولا این را بدانید که نوشتن کتاب به هیچ وجه به دشواری هایی که فکر میکنیم نیست. نوشتن کتاب با مراحل مشخصی همراه هست که جستجویی ساده برای شما نیز این امر را امکان پذیر میکند. بطور کلی فردی در قالب فایل ورد و فهرست وفصل بندی تنطیم شده مطالبی را گرد هم میاورد یا تالیف میکند سپس به ویراستار فنی ارجاع میدهد-آن هم با سرچی ساده قابل یافتن است- که ویراستار با تقبل هزینه ای مشکلات نگارشی و تنظیم بندی را انجام می دهد سپس این فایل بدست طراح صفحات می رسد و صفحه آرایی می کند که بعد از این ناشر مراحل چاپ و غیره را انجام می دهد. لازم به ذکر است بدانید که اکثر ناشر ها ویراستاری و صفحه آرایی نیز بعهده می گیرند. بطور کلی اگر کتاب را به دانشگاهی تفویض نکنید هیچ فردی نظارت محتوایی بر آن نخواهد کرد پس این امر مشخص می شود که نوشتن کتاب کار دشواری نیست و از پس هر کسی بر می آید و همچنین ایجاد تعدد صفحات نیز فقط و فقط تکنیک های حجیم کردن مطلب را می طلبد که آن هم ساده هست بخصوص اینکه حداقل یک سوم از کتاب را رفرنس و نمایه گذاری پر می کند پس اینکه این کتاب نوشته شده و حجیم است هیچ چیزی را اثبات نمی کند.

1.1 استناد دهی یا رفرنس دهی

طبق اصول علمی و متدولوژیکال هر موردی که در بند های یک نوشته مستند چه مقاله و چه کتاب آورده می شود با روشی استناددهی(رفرنس دهی) در متن ذکر می شود به معنای اینکه هر جمله یا سندی که آورده شده است دارای محل رجوع برای خواننده بمنظور صحت سنجی یا مطالعه بیشتر است. از طرفی این استنتاج که هر متنی که دارای رفرنس هست حتما حرف درست و معتبریست نیز غیر قابل پذیرش است در این مصداق کتاب رفیق آیت الله دارای رفرنس های زیادی در آخر کتاب است اما هیچ دلیلی بر درستی آن ها نیست بلکه برعکس بنظر می رسد با تکثر رفرنس ها خواسته شده که وجهه ای کاذب به مطلب داده شود این امر با این امر پشتیبانی می شود که اکثر رفرنس های این کتاب پس از رجوع به محل نوشتار آن ها در مطالبی کاملا مبهم و یا نوشته ها و عکس های غیر قابل علت گذاری مستقیم و همچنین کتاب هایی نوشته شده دیگر که خود رفرنسی ندارند هست که این موضوع این بعد از این کتاب را پرده بر میدارد

1.2 سفسطه گرایی

مغالطه جزئی از برهان است که به‌طور قابل اثباتی در منطق آن ایراد وجود دارد و بنابراین کلِ برهان را نامعتبر می‌سازد. مغالطه ممکن است برای وارونه کردنِ حقیقت(ها) به کار رود. مغالطه‌گر کسی است که از روی استدلال نادرست به یک نتیجهٔ درست یا نادرست رسیده‌است و ممکن است آن نتیجه را برای نتیجه‌گیری‌های دیگری هم به کار گیرد. مشخصا امیرعباس فخرآور از مغلطه های اثبات شده ای به نام های “کلمات مبهم”، “علت جعلی”، “نقل قول ناقص”، “کمیت گرایی”(بعنوان توضیح مغلطه کمیت گرایی نشانه ای از استفاده نابجا از اعدادو ارقام براي نشان دادن دقت زياد مدعا.) و “گنگ گویی”، “استفاده از بار ارزشی کلمات”، “عوام فریبی” و “استفاده از مرجع کاذب” استفاده کرده که ملغمه ای از این ها مطالب را موجه نشان می دهد؛

2.نقدی بر محتوای کتاب رفیق آیت الله

کتاب رفیق آیت الله یک کتاب با زمینه ی سیاسی ، تاریخی به نویسندگی امیر عباس فخرآور میباشد که از فعالان سیاسی  و اپوزیسیون جمهوری اسلامی ایران در آمریکا نوشته شده است. فخراور معتقد است که برای نخستین بار اسرار یک انقلاب خونین در ایران را رو کرده است و در آن نقش سازمان امنیت شوری را با اسنادی ارائه میکند ، و چگونگی به قدرت رسیدن سید علی خامنه ایران نیز شرح میدهد. به عقیده نویسنده سازمان اطلاعات اتحاد جماهیر شوری سابق ، طرح گسترده ای داشت تا در ایران روحانیون به قدرت رسیده ، با ایالات متحده آمریکا مقابله کنند و در ایران و منقطه آشوب و خرابکاری ایجاد کنند.سرنگونی حکومت شاه ، فاجعه آتش زدن سینماها و کشتارهای ساختگی که مربوط به فعالیت این سازمان بیش از انقلاب بوده است را از جنابات این سازمان میداند. در فصل های پنجم و ششم در این اثر به نقش سازمان امنیت شوروی و مأموران این سازمان (که سید علی خامنه و سید محمد موسوی را از آنها میداند) در تاسیس سپاه پاسداران ، اشغال سفارت آمریکا و کشف و خنثی سازی کودتای نوژه و توطئه هایی برای برکناری نخستین رئیس جمهور ایران اشاره میکند.

این کتاب بسیار غلیط و بدور از واقعیت میدانی با جبهه بندی قابل انتظار مواردی بسیار زیادی را بدون اسناد ارائه می کند که بسیار جبهه هایی فانتزی بخود گرفته است و مواردی که هیچ کجای تاریخ به آن ها اشاره نشده بطور سنتز گونه و تصنعی توسط این کتاب بوجود آمده، بسیاری از مواردی که در این کتاب ذکر شده است شبه علم بهمراه سفسطه گرایی هایی بیش نیست(شِبهِ‌علم (به انگلیسی: Pseudoscience) به ادّعاها، باورها، یا کارهایی گفته می‌شود که به‌غلط با عنوان علم ارائه می‌شوند، ولی بر پایهٔ روش علمی نیستند.) بمعنای استناد مناسب به بخشی از واقعیت و استنتاج گری غیر درست از آن که در این کتاب هر چه که به ظاهر مردم جامعه قابل درک میاید با کمی چاشنی مرموز بودن و با ایجاد جذابیت جلوه دروغی قابل باور را می دهد.

تعداد روایات بدون منبع و سند در کتاب فخرآور آنقدر زیاد است که حتی صدای برخی مخالفان خارج‌نشین جمهوری‌اسلامی را هم درآورده است. برای نمونه «علیرضا نوری‌زاده» مدیر تلویزیون «ایران فردا» در لندن، که دشمنی‌اش با جمهوری‌اسلامی مشخص است، هم نتوانسته در برابر دروغ‌پراکنی فخرآور سکوت کند و مجبور به سخن شده است. نوری‌زاده در یکی از برنامه‌هایش با اشاره به سندسازی‌های فخرآور گفت: “با توجه به شناخت من و پدرم خانواده‌مان از رهبر جمهوری‌اسلامی، تاریخ‌های ادعا شده در کتاب آقای فخرآور به هم نمی‌خورد و من مطمئن هستم که رهبر ایران در دانشگاه پاتریس لومومبا درس نخوانده و در آن سالها به چشم می‌دم که ایشان مدتی در زندان و تبعید بود و سفری هم به عراق داشت و در آن سالها ۲ فرزند پسرش به دنیا آمد و کنار خانواده بود …”

اما اکنون فخرآور پس از چند ماه یکی از منابعی که بر اساس آن کتاب سراسر دروغ «رفیق آیت‌ا…» تولید شده را نشان داد تا بیش از پیش بی‌پایه و اساس بودن این دروغ‌نامه مشخص شود.

«امیرعباس فخرآور» در صفحه فیسبوکش با اشاره به بخش‌هایی از کتاب خاطرات «صادق خلخالی» که در آن به ادعاهای «اشرف پهلوی» فاسدترین عضو خاندان پهلوی اشاره و البته آن ادعاها رد شده بود، استناد کرده و در واقع ادعاهای اشرف درباره سران جمهوری‌اسلامی را به‌عنوان منبع کتاب خود قرار داده است!

3. امیرعباس فخرآور؛ فردی بدنبال دیده شدن به هزینه دروغگویی

یکی از مغالطات رایج  حملهٔ شخصی یا شخص‌ستیزی یا مغالطه انگيزه و انگيخته می باشد که در هدینگ موضوعیتش منصفانه به چشم می خورد اما با دانستن این موضوع اشاره می کنیم که دانستن زمینه های فردی برای بسیاری از مصادیق سیاسی و سوگیرانه بسیار مهم می باشد؛

فخر آور کیست؟

در وسط صفحه “رهبری” کنگره ملی ایرانیان فخر آور به عنوان “رئیس سنا” ذکر شده و در کنار آن، ارژنگ داوودی (یکی دیگر از چهره‌های منفور فتنه ۱۸ تیر ۱۳۷۸) به عنوان “دادبان کل” و رامنی نیکو به عنوان “دبیرکل کابینه اجرایی” کنگره آمده است. قطعا این سازمان (در آینده) وزیر کشاورزی و ماهی‌گیری هم تعیین می‌کند!

اما امیرعباس فخر آور دقیقا کیست؟

یک سند سال ۲۰۰۶ منتشر شده ویکی‌لیکس از سرکنسولگری آمریکا در ابوظبی او را “فعال دانشجویی و زندانی سیاسی متواری از ایران” معرفی می‌کند؛ کسی که “حین مرخصی از زندان” از کشور متواری شد و “با کمک دوستانش” سر از امارات متحده عربی درآورد؛ دوستانی که “به مقام‌های فرودگاه (در ایران) برای وارد نکردن نام او در رایانه رشوه دادند”.

طبق این سند، فخر آور در دوبی با “ریچارد پرل ملاقات کرد”، یکی از اعضای باند نو محافظه‌کارانی که ما را به جنگ عراق کشاند و حامی سرسخت تغییر رژیم در عراق است و “برای صحبت درباره ایران و به دعوت از بنیاد اینترپرایز آمریکا، ویزای آمریکا گرفت.

بنا بر اطلاعات حساب کاربری توئیتری فخر آور که تنها کمی بیش از ۲۲۰۰ نفر دنبال کننده (فالوئر) دارد، او خود را یک نویسنده برنده جایزه، استاد حقوق قانون اساسی و رئیس “بنیاد آزادی ایران” خوانده است.

فخر آور اوایل ژانویه به همراه جان بولتون جنگ طلب که حامی بمباران و حمله به ایران بوده و حالا مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا است، در برنامه “شان هانیتی” فاکس نیوز حاضر شد. او در این برنامه قسم خورد که “مردم ایران عاشق رئیس‌جمهور ترامپ هستند”.

فخرآور در برنامه "شان هانیتی" فاکس نیوز
فخرآور در برنامه “شان هانیتی” فاکس نیوز

فخر آور همچنین در این برنامه از بولتون به خاطر اینکه “همیشه در مسائل مرتبط با ایران، حق با او بوده” و “در طرف درست تاریخ ایستاده”، تشکر کرد.

(شان) هانیتی (مجری سرشناس فاکس نیوز) که به طرز خارق العاده به کاخ سفید ترامپ نزدیک است و او را “رئیس ستاد کارکنان در سایه” رئیس‌جمهور توصیف کرده‌اند، درباره فخر آور گفت: “شما دانشجویی بودید که به دنبال آزادی بودید، در ایران برای حدود ۶ سال زندانی شدید و تک تک استخوان‌های بدن شما شکسته و شکنجه شدید”. این روایت در نمایشنامه نویسی، نمره بالایی می‌گیرد اما مطمئنا همه این روایت را خریدار نیستند.

اسکندر صادقی بروجردی مورخ ایران مدرن مستقر در آکسفرود اخیرا در اظهارنظری برای من نوشت، “در حالی که تندروهای جنگ طلب نومحافظه کاری خاصی در واشنگتن و سیاستمداران تندروی دست راستی به نظر می‌رسد برای اعمال جنگ اقتصادی و ااحتمالا یک جنگ بالقوه برای تغییر رژیم علیه تهران، مایل به پذیرش و قبول کردن کارزار اطلاعات سوء و غلط فخرآور هستند، (اما) برای بسیاری از فعالان اپوزیسیون ایرانی در خارج از کشور، این موضوع پذیرفته شده که او (فخر آور) شیاد و کاملا بی اعتبار است”.

در بخش دیگری از یادداشت میدل ایست آی آمده است:  فخر آور توانسته برای خودش یک جایگاه مناسب دست و پا کند به ویژه اینکه او خودش را (در آمریکا) “سابقا مسلمان” خوانده است.

فخرآور در مصاحبه سال ۲۰۱۶ خود با گراهام لاجر مجری تلویزیونی به شدت از باراک اوباما رئیس‌جمهور سابق آمریکا به دلیل دادن اجازه استقرار تعداد بسیار زیادی از مسلمانان در آمریکا انتقاد کرد اما در (ابتدای) همین مصاحبه توضیح داده بود که خودش چطور به عنوان یک مسلمان وارد آمریکا شده بود.

اگرچه فخرآور به نحوی خاص در جبهه سیاست داخلی (آمریکا) مفید است اما در سیاست خارجی او واقعا می‌درخشد! پتانسیل او پیش از این طبق مفاد سند منتشر شده ویکی‌لیکس واضح بود. او گفته بود که “اگرچه او طرفدار جنگ نیست و علنا از حملات نظامی محدود نظامی علیه ایران حمایت نخواهد کرد اما فکر می‌کند که چنین حملاتی به زیرساخت هسته‌ای ایران سبب یک شورش و قیام مردمی علیه حکومت (ایران) منجر خواهد شد”.

واژه “علنا و در محافل عمومی”، واژه کلیدی است.

در بخش دیگری از این سند آمده که به گفته فخر آور، “ایرانی‌ها آدم‌های جنگجویی نیستند و به طور کلی، تنبل هستند و از خارجی‌هایی که برای نجات دادن ما از دست خودمان می‌آیند، استقبال می‌کنند”.

بنا بر این سند، سرکنسولگری آمریکا در ابوظبی در سال ۲۰۰۶ تصریح کرده که “حمایت (فخر آور) از تحریم‌های کامل علیه ایران، در میان ایرانی‌ها موضوعی “نادر” بود و “او مدعی شد که علاقه‌ای به اخذ پناهندگی سیاسی ندارد چرا که خودش را جنگجوی آزادی می‌داند و به ایران برخواهد گشت”.

با گذشت ۲۰ سال، فخر آور هنوز به ایران برنگشته اما توانسته یک سفر غیرمنتظره به اسرائیل داشته باشد.

فخرآور و زیپی لیونی وزیر خارجه اسبق رژیم صهیونیستی
فخرآور و زیپی لیونی وزیر خارجه اسبق رژیم صهیونیستی

صادقی بروجردی معتقد است که فخرآور “نشان داده که شارلاتان و شیاد است و به هر کسی که قدرت دارد، می‌چسبد تا کار پست خود را پیش ببرد. او جزو قبیح‌ترین بقایای یک شاخه فاسد سیاسی و اخلاقی است که به امید رهبری جنگ آمریکا علیه ایران توسط دولت ترامپ خود، به دنبال سودجویی خودش است”».

این عنصر اپوزیسیون که خود را رسماً فردی صهیونیست میداند، رابطه بسیار نزدیکی با رژیم صهیونیستی دارد و بارها با سفر به سرزمین‌های اشغالی سفر نموده و ماموریت‌هایی از موساد جهت تضعیف نظام جمهوری اسلامی ایران بر عهده گرفته است.


تقدیر «اشتون کارتر» وزیر دفاع آمریکا از خدمات فخرآور

در سالهای اخیر، فخرآور در آخرین ماموریتش از سوی دستگاه‌های امنیتی آمریکا و صهیونیستی، مامور به نوشتن کتابی سراسر دروغ درباره انقلاب‌اسلامی و سران جمهوری‌اسلامی شد و تهمت‌های عجیبی به سران نظام اسلامی وارد کرد. پس از این خدمات، سران رژیم آمریکا آنقدر از عملکرد فخرآور راضی هستند که در ماه‌های اخیر بارها با او دیدار کرده و عکس یادگاری گرفتند؛ از جمله افرادی مانند وزیر دفاع آمریکا، رئیس اسبق و کنونی سازمان سیا و بسیاری از نمایندگان کنگره.

 

3.1 واکنش او به آمدنیوز و تناقضات رفتاری

 

امیرعباس فخرآور رئیس سنای کنگره ملی ایرانیان که از طرفداران پر و پا قرص دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا بود، قبل و بعد از اعدام روح الله زم لیدر آمدنیوز اظهارات متناقضی را به زبان آورد.

وی قبل از دستگیری روح الله زم دست به تمسخر وی می‌زد و زم را فاقد هوش و دانش توصیف می‌کرد، اما پس از اعدام وی گفت روح الله زم موسس کنگره ملی ایرانیان، عضو سنا و موسس آمدنیوز بزرگترین رسانه‌ای که تاریخ ایران به خود دیده است، بود. روح الله زم به طور ناگهانی از داخل حلقه طناب دار بال درآورد.

 

 

پس از رسوا شدن های متعدد فخرآور در دروغهایی مثل نسبیت با رضا شاه بزرگ و… قاب عکسی که با قیمت ۵۹ دلار میتوانید از سایتی اینترنتی تهیه کنید را به هدیه ای از دونالد ترامپ نسبت داده و بعضی از ساده دلان ایرانی نیز باور کردند این قاب عکسها را میتوانید از سایت زیر تهیه کنید: whitehousegifts.store/product/donald

3.2 و اما سخنان خود خارج نشینان

در این قسمت از افرادی که نظراتشان را صریح درباره امیرعباس فخرآور صحبت میکنند؛ بطور کلی صحبت ها برای شنیده شدن هستند و تائید یا رد نمی شوند.

منبع
پرسمانYJCمغالطاتمشرق نیوزویکی پدیا
برچسب ها

یک نظر

  1. سر نخ کتاب از یک برنامه تلویزیونی گرفته شده که روسی است و برخی دانشجویان پاتریس لومومبا رو نام می بره

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن